۱۳۸۸ مرداد ۱۶, جمعه

آش ماست تبریز

آش ماست خاله خانم

اين آش يكي از ساده ترين و مفيد ترين آش ها در فصل زمستان است ؛ و نيز به دليل اينكه از حبوبات حجيم در اين آش استفاده نميشود در دسته غذاهاي نسبتا سبك به حساب مي آيد .

زمان پخت اين آش نيز نسبت به ساير آش ها بسيار كوتاه تر ميباشد .

مواد لازم براي 4 – 6 نفر

پياز ------------------------------------------------------------ 2 عدد متوسط

عدس --------------------------------------------------------- 1 ليوان

برنج ----------------------------------------------------------- 1 استكان

سبزي آش ( تره، جعفري، اسفناج، كمي گشنيز ) ---------- 1 كيلو

آب گوشت ---------------------------------------------------- 4 ليوان

كوفته ريزه * -------------------------------------------------- 10 – 15 عدد

سيب زميني ------------------------------------------------- 1 عدد متوسط

ماست -------------------------------------------------------- به مقدار لازم

نمك ، فلفل ، زرد چوبه --------------------------------------- به مقدار لازم

طرز تهيه :

برنج را از يك ساعت قبل با مقداري آب و نمك خيس كنيد و كنار بگذاريد .

عدس را بشوئيد و به مدت 5 دقيقه در آب جوش خيس كنيد . ( داخل يك ظرف با درب بسته )

در قابلمه اي مناسب با گنجايش كل مواد آش ، كمي روغن بريزيد و پياز خلال شده را همراه كمي زردچوبه در آن سرخ كنيد تا طلايي شود . آب عدس را خالي كنيد و آن را به پياز اضافه كنيد و كمي تفت دهيد . دو ليوان از آب گوشت را به عدس بيفزائيد و حرارت زير قابلمه را كمي زياد كنيد تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذاريد و يك ساعت صبر كنيد تا عدس ( با حرارت ملايم ) تقريبا نيم پز شود .

طي اين يك ساعت ، سيب زميني را نگيني خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد .

كوفته ريزه را هم آماده كنيد ، كمي سرخ كنيد و كنار بگذاريد .

بعد از اينكه عدس نيم پز شد ، برنج را به عدس اضافه كنيد . و صبر كنيد تا برنج كمي باز شود .

يك عدد پياز باقي مانده را ريز رنده كنيد و در يك كاسه ، كمي فلفل سياه و نمك و زردچوبه به آن بيفزائيد وهمراه سبزي ( كه بهتر است اسفناج آن كمي بيشتر باشد ) و باقيمانده آب گوشت به آش اضافه كنيد .

( دقت كنيد كه آب داخل آش كم نباشد . هرجا نياز به اضافه كردن آب بود ، از آب جوش استفاده كنيد )

حدودا يك ساعت بعد از اضافه كردن سبزي ، سيب زميني هاي سرخ شده را داخل آش بريزيد و چند دقيقه بعد كوفته ريزه ها را داخل آش بيندازيد. 15 – 20 دقيقه بعد از ريختن كوفته ريزه ها ، آش آماده سرو است .

ماست به دو صورت همراه اين آش سرو ميشود :

1 – حدود يك الي دو ليوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بريزد و كاملا مخلوط كنيد و بعد سرو كنيد و باقيمانده ماست را موقع ميل كردن غذا روي آن بريزيد .

2 - ماست را بدون اينكه داخل آش بريزيد ، در ظرف جداگانه كنار آش سرو كنيد . موقع صرف آش ، هركس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد كرد .

* مواد لازم جهت تهيه كوفته ريزه براي 10 – 15 عدد :

گوشت چرخ كرده --------------------------- 100 گرم

پياز ------------------------------------------ 1 عدد كوچك

آرد ذرت -------------------------------------- 1 قاشق غذا خوري

نمك ، فلفل ، زردچوبه ----------------------- روي هم نصف قاشق غذا خوري

طرز تهيه :

پياز را ريز رنده كنيد و همراه نمك و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ كرده اضافه كنيد . حدود 15 دقيقه كاملا مخلوط را ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا كند و كاملا يكدست شود .

به اندازه يك گردو از مواد برداريد و به شكل كوفته هاي كوچك درست كنيد و بعد كوفته ها را در مقداري روغن از قبل داغ شده سرخ كنيد .

البته ! اگر خيلي عجله داريد، بدون كوفته ريزه هم ميتوانيد اين آش را تهيه كنيد .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر