۱۳۸۸ مرداد ۱۴, چهارشنبه

شیر برنج


شیر برنج خاله خانم

مواد لازم برای 4 نفر :

برنج ------------------------- 2 پیمانه

شیر ------------------------- 8 پیمانه

شکر ------------------------ ¾ پیمانه

گلاب ------------------------ ½ پیمانه

خامه ------------------------ ½ پیمانه ( اختیاری )

طرز تهیه :

برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .

در قابلمه مناسبی برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.

شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .

بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.

شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود .

10 دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .

10 دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و 5-10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .

بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید.

( میتوانید به دلخواه برای تجربه طعم جدیدی از شیر برنج، در دقایق آخر طبخ، حدود یک ملاقه از شیر برنج را با نصف لیوان خامه جداگانه مخلوط کنید و مجددا داخل ظرف برگردانید و مواد را هم بزنید و بعد از 5-7 دقیقه زیر شیر برنج را خاموش کنید و .. )

نکته :

در تبریز و معدود مناطقی دیگر، معمولا شیر برنج را همراه با مربای گل محمدی سرو میکنند .

مقدار شکر ذکر شده بسته به ذائقه افراد متغیر است. این مقدار شکر میتواند حداکثر تا یک و نیم پیمانه افزایش و یا به ½ پیمانه کاهش یابد .

هنگامی که شیر را اضافه میکنید کمی حرارت را بالا ببرید تا شیر بجوشد و بعد حرارت را متوسط کنید. توجه داشته باشید حین پخت درب قابلمه باز باشد تا شیربرنج سر نرود .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر