۱۳۸۸ مرداد ۱۴, چهارشنبه

کباب بالشتی

كباب بالشتكي خاله خانم

مواد لازم براي 4 نفر :

گوشت چرخ كرده ---------------------- 400 گرم

پياز رنده شده بدون آب ---------------- 1 عدد متوسط

سبزي معطر خرد شده * ------------- 1 قاشق غذا خوري

آرد سوخاري --------------------------- 1 قاشق غذا خوري

زعفران دم كرده ------------------------ 1 قاشق سوپ خوري

نمك ، فلفل ---------------------------- به مقدار لازم

طرز تهيه :

پياز را ريز رنده كنيد و آب آن را كاملا بگيريد . در كاسه اي گوشت چرخ كرده ، نمك ، فلفل و پياز را با هم مخلوط كنيد و كاملا ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا كند . ( حدود 7-10 دقيقه ) بعد سبزي معطر خرد شده را به مخلوط بيفزائيد و مواد را مخلوط كنيد .

زعفران دم كرده و آرد سوخاري را جداگانه با هم مخلوط كنيد و در اين مرحله به مواد اضافه كنيد .

مواد را با چنگال هم بزنيد ، فقط در حد مخلوط شدن .

بهتر است مايه كباب را به مدت 10 دقيقه داخل فريزر قرار دهيد تا كاملا سفت و منسجم شود .

سيخهاي چوبي را كه از قبل در آب ولرم خيس كرده ايد، به اندازه مورد نظر ببريد و به اندازه يك گردوي كوچك از مايه كباب برداريد، كمي با دست فشار دهيد تا آب آن كاملا گرفته شود، به شكل مكعب هايي با اندازه 3 در 3 سانتيمتر با ارتفاع 1 سانتيمتر شكل دهيد و به سيخ بكشيد. ( در هر سيخ 4 عدد )

دقت كنيد كه بالشتكها كاملا به هم نچسبند تا بهتر بپزند .

طريقه سيخ كردن كباب ها

بعد از اينكه تمام بالشتكها را به سيخ كشيديد، كف تابه مورد نظر كمي روغن بريزيد و كبابها را با حرارت ملايم و درب باز، سرخ كنيد .

سرخ كردن كباب بالشتكي

ميتوانيد تابه مورد نظر را طوري انتخاب كنيد كه قابليت استفاده در فر را داشته باشد . در اين صورت بعد از چرب كردن كف تابه ، سيخ ها را داخل آن بچينيد و تابه را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با حرارت 170 درجه سانتيگراد ، به مدت 30 دقيقه بپزيد . براي اينكه كبابها در فر خشك نشوند، 15 دقيقه بعد از قرار دادن تابه در فر ، روي كبابها را با فويل آلومينيوم بپوشانيد و چند حفره در قسمتهاي مختلف فويل ايجاد كنيد و 15 دقيقه ديگر تابه را داخل فر قرار دهيد .

نكته :

* سبزي معطر براي اين كباب شامل : ريحان ، ترخان و كمي جعفري است . اگر سبزي تازه در دسترس نداريد از سبزي هاي خشك هم ميتوانيد استفاده كنيد .

بعد از رنده كردن پياز حتما پياز را از صافي بگذرانيد تا آب اضافي آن كاملا گرفته شود . در غير اين صورت كبابها روي سيخ اصطلاحا وا ميروند .

دقت كنيد بعد از اضافه كردن آرد سوخاري ، مواد را طوري هم نزنيد كه آرد سوخاري به خورد مايه برود . در اين صورت كباب ها خام ميمانند .

قبل از استفاده از انواع سيخ هاي چوبي ، حتما سيخ ها را از چند دقيقه قبل در آب ولرم بخيسانيد تا هنگام كباب كردن سيخها آتش نگيرند .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر